ไต้หวัน-การค้า เทคโนโลยี ทำให้ ไต้หวัน – สโลวีเนีย มีความสัมพันธ์ที่เป็นทางการมากขึ้น

0
115

ไต้หวัน-การค้า เทคโนโลยี ทำให้ ไต้หวัน – สโลวีเนีย มีความสัมพันธ์ที่เป็นทางการมากขึ้น

ในขณะที่ไต้หวันมองหาศักยภาพใน สโลวีเนีย  ทำความร่วมมือทางเศรษฐกิจและการค้ากับประเทศในยุโรปตะวันออก คำถามเกี่ยวกับความเป็นไปได้ของการเป็นตัวแทนอย่างเป็นทางการและการส่งคณะทูตสโลวีเนียไปยังไต้หวันก็เกิดขึ้น

 

Joanne Ou โฆษกกระทรวงการต่างประเทศของไต้หวัน กล่าวว่า ไต้หวันยืนกรานที่จะมีส่วนร่วมกับประเทศที่มี “ความคิดเหมือนกัน” ในด้านต่างๆ และส่งเสริมความร่วมมือ Marcin Jerzewski ซึ่งเป็นนักวิเคราะห์ทางการเมืองกล่าวว่าแม้ว่าการค้าแบบสองทางจะเพิ่มขึ้นอย่างเห็นได้ชัดระหว่างทั้งสองประเทศ แต่ก็ยังมีข้อจำกัดบางประการที่ขัดขวางไม่ให้ทั้งสองประเทศใช้ประโยชน์จากศักยภาพที่พวกเขามีให้อย่างเต็มที่

ข้อจำกัดเหล่านี้ส่วนใหญ่มุ่งเน้นไปที่ความจริงที่ว่าพวกเขาไม่สามารถก่อตั้งภารกิจทางการทูตได้เนื่องจากสถานการณ์ที่ละเอียดอ่อนของจีน-ไต้หวัน ดังที่ Jerzewski กล่าวว่าหากอุปสรรคเหล่านั้นถูกมองข้าม การค้าก็สามารถขยายไปถึงผลิตภัณฑ์ที่มีมูลค่าสูงและพื้นที่ของปัญญาประดิษฐ์

ที่มาA24 News Agency

Taiwan-Trade, technology, bring Taiwan, Slovenia closer to formal ties 

As Taiwan eyes potential in Slovenia and further economic and trade cooperation with the East European nation, questions about the possibility of official representation and the sending of Slovene diplomatic missions to Taiwan have arisen. 

Joanne Ou, Spokesperson of Taiwan’s foreign ministry, said that Taiwan is adamant about engaging with “like-minded” countries in various fields and nurturing cooperation. Marcin Jerzewski, who is a political analyst, said that even though the two-way trade has increased notably between the two countries, there remain certain limitations that prevent the two countries from leveraging the full potential they have to offer.

Those limitations are mostly focused on the fact that they cannot establish diplomatic missions due to the sensitive China-Taiwan situation, as Jerzewski said that if those obstacles were to be bypassed, trade could expand to include high-value products and areas of artificial intelligence.